Sähköisen tenttipalvelun (Tenttis) ohjeet

Tenttis on käytössä Tampereen yliopistossa TUNI EXAMin rinnalla vielä siirtymäajan, lukuvuoden 2019-2020. Mitä voi tenttiä -sivulta näkyvät Tenttiksessä varattavissa olevat tentit ja niiden aukioloajat.

Tenttitilat

Tenttis-tiloja on Tampereella keskustakampuksella ja Kaupin kampuksella sekä lisäksi Seinäjoen ja Porin yliopistokeskuksissa. Tenttis-tiloja muutetaan EXAM-tiloiksi käyttöasteen mukaan, joten niiden määrä vähenee lukuvuoden 2019-2020 kuluessa. Kulloinkin käytettävissä olevat tenttitilat näkyvät Tenttiksen varauskalenterissa.

Tentin varaaminen

Varaa tenttiaika ja -paikka kirjautumalla Tenttikseen. Voit tehdä varauksen mihin tahansa Tenttis-tenttitilaan. Vain läsnäoleva opiskelija voi varata ja suorittaa tentin.

Tenttitilat

Tarkista eri tenttitilojen ohjeet. Mene tekemään tentti varauksesi mukaisesti tenttitilaan, jonne pääset sisään kulkukortilla.

Esteetön tenttiminen

Päätalon tenttitilassa A203d on esteetön tentin suorituspiste. Sillä ei ole tuolia ja pöydän korkeus on säädettävissä sähköisesti. Myös Kaupin kampuksella Arvon tenttitilassa E109 on mahdollista suorittaa tentti esteettömästi. Esteettömän suorituspisteen voi varata valitsemalla varauksen tenttiluokaksi "A203d esteetön" tai "Arvo E109 esteetön". Esteettömät pisteet on tarkoitettu vain niitä tarvitseville.

Päätalossa sijaitseva erityistenttitila A026 on tarkoitettu niille opiskelijoille, joilla on erityisjärjestelyehdotukseen kirjattu tarve erilliseen tenttitilaan tai henkilöavusteiseen tenttiin. Aika erityistenttitilaan varataan Tenttiksessä ja tenttiä voi päätalon aukioloaikoina. Henkilöavusteisia tenttejä voi suorittaa arkisin klo 8-16 välisenä aikana ja erityistarpeista sovitaan tenttipalvelun kanssa 7 päivää ennen tenttiä.

Aukioloajat ja kulkukortti

Tampere

Lukukausien aikana 1.9.-31.5. Tenttis-tenttejä voi suorittaa:

Seinäjoki

Tenttitila Tenttis, Seinäjoen yliopistokeskus (Frami), Kampusranta 9 C, 1. kerros Avoinna ma–pe klo 8–20.
Kulkukortti rakennukseen ja tenttitilaan on noudettava yliopistokeskuksen avoimen yliopiston toimistosta (rakennuksen 2. kerros), joka on avoinna ma-pe klo 10-15.

Pori

Tenttiluokka h. 123, Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A. Tenttiä voi ma–su klo 8–20.
Kulkukortti rakennukseen ja tenttitilaan on kuitenkin noudettava yliopistokeskuksen palvelukeskuksen aukioloaikana.
Pyhien ja aattopäivien poikkeusaukiolot päivitetään palvelukeskuksen sivuille.

Kulkukortti

Tampere: Tenttitilaan pääsee sisään kulkukortilla. Kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden kulkukorttina Tampereella toimii opiskelijakortti. Muilla opinto-oikeuksilla (muun muassa avoimen yliopiston opiskelijat ja tohtoriopiskelijat) opiskelevat voivat lunastaa kulkukortin Päätalon ja Arvon infopisteistä, jotka sijaitsevat kummankin rakennuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä.
Seinäjoki: Kulkukortin saa Seinäjoen yliopistokeskuksen avoimen yliopiston toimistosta.
Pori: Kulkukortin saa Porin yliopistokeskuksen palvelukeskuksesta.

Ohjeet tenttimiseen eri tenttitiloissa

Keskusta

Päätalo A203d

Päätalon erityistenttitila A026

Kauppi

Arvo E109

Seinäjoki

Tenttitila Tenttis

Pori

Tenttitila h. 123

Tentin arviointi

Sähköisessä tentissä arviointiaika on yleensä kolme viikkoa poikkeuksena kesätentit, joissa arviointiaika on pidempi.